Предавање „Рециклажа алуминијумских лименки“

Фото галерија

У четвртак, 10. новембра, представници организације Recan fondа (www.recan.org.rs) одржали су предавање  о рециклажи лименки за представнике ученика од  5. до 8. разреда.
Након предавања ученицима је подељен едукативно пропагандни материјал. Присутни ученици су овом приликом могли да науче битне ствари о значају и важности рециклаже и да  пренесу својим друговима позив да се укључе у акцију.
Наша школа учествује у акцији „Лименка по лименка“. Циљ овог пројекта, осим сакупљања лименки, је пре свега едукација деце, развијање свести о заштити животне средине, да од најранијег узраста схвате значај процеса рециклаже и да им то постане модел понашања.

Поштовани ученици, наставници и родитељи придружите нам се у спровођењу ове акције и дајте свој допринос очувању животне средине.

Рециклирајмо  заједно, лименку по лименку!

Алуминијумске лименке
Да ли је заиста вредно сакупљати и рециклирати алуминијумске лименке?
Одговор је врло једноставан. Јесте. То је потврђено различитим истраживањима као и следећим чињеницама које говоре саме за себе.
• Алуминијумска лименка се може рециклирати бесконачан број пута, а да ништа не изгуби на квалитету. Коришћене алуминијумске лименке се могу рециклирати у нове лименке или у неке друге производе од висококвалитетног алуминијума!
• Коришћен алуминијум је вредан ресурс. То је такође поткрепљено чињеницом да се с алуминијумским отпадом дневно тргује на неким већим металним берзама.
• У поређењу с производњом новог алуминијума, рециклажа алуминијума резултира штедњом енергије и до 95%.
• Коришћеном алуминијуму потребно је врло мало енергије за топљење. Када се он истопи, тај алуминијум је спреман да се користи у даљој производњи нових продуката.

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s