Еколошка акција „Чеп за осмех“

IMAG3209

У акцији учествују ученици и наставници. Сакупљање чепова траје до краја школске године тако да свако може да донесе „СВОЈ ЧЕП ЗА ОСМЕХ“.

Реализовану акцију у издвојеном одељењу школе у Великој Плани, можете погледати овде.

Када се упознамо са чињеницама да једна батерија величине дугмета има толико живе да загади кубни метар земљишта, да од 600 рециклираних лименки може да се направи један бицикл, да је за 100 листова белог папира А4 формата потребно исећи дрво чије је стабло два метра висине, да један покварени водокотлић за месец дана потроши око 23000 литара воде, ставимо прст на чело и замислимо се.

Екологија у школству је врло важан сегмент у васпитању како би деца од малих ногу спознала себе као део природе и почела да је чувају. У циљу развијања еколошких навика сваког ученика покренули смо акцију прикупљања пластичних чепова. Циљ ове акције јесте да се код деце развије свест о значају одговорног еколошког понашања према животној средини, буђење свести о значају рециклаже, о отпаду који се може користити као секундарна сировина, о примарном сортирању и о мерама заштите животне средине од штетног дејства отпадних материја.
Кутија за одлагање чепова налази се у холу школе, и у њу се могу убацивати чепови различите величине скинути са амбалаже разних прехрамбених и козметичких производа и производа кућне хемије (воде, сокова, млечних производа, уља, сирћета, крема за руке, паста за зубе и сл.). Ова акција трајаће до краја школске године и биће права помоћ на путу да наши ученици постану одговорни носиоци промена у друштву.

Апелујемо на све ученике, родитеље и наставнике да се у што већем броју прикључе овој акцији. Новац који се буде прикупио утрошиће се на куповину наставних средстава, по избору Ђачког парламента.

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s