Рангирање ученика при упису у средњу школу за 2013/14. годину

The-5-Best-Ranking-SEO-TechniquesПосле поништавања резултата тестова из матерњег језика и математике са Завршног испита од стране Републичке уписне комисије ученици ће бити бодовани на следећи начин. Бодови за упис у средњу школу рачунаће се тако што ће се успех од шестог до осмог разреда множити са четири. Ова метода је уобичајена сваке године и овим ученици могу остварити максимално 60 бодова. Бодоваће се и награде са такмичења. За међународне успехе:

  • за прво место добија се 20 бодова,
  • за друго место 18,
  • за треће место добија се 14 бодова.

За успех на републичким такмичењима добија се:

  • 8 бодова за прво,
  • 6 за друго и
  • 4 бода за треће место.

Уколико је ученик освајао више награда из неког предмета, рачуна се само она која носи највише бодова. Ако је успехе постизао из више предмета, сабирају се бодови за све премете. Када више кандидата има исти број бодова, предност имају носиоци дипломе „Вук Караџић“, затим кандидати који су освајали награде на такмичењима.

Поене са такмичења има 300 деце, или 0,4% будућих средњошколаца, речено је у Министарству просвете, науке и технолошког развоја.

Ученици могу извршити увид у централну базу података путем званичног сајта Министарства просвете, науке и технолошког развоја који је посвећен упису у средње школе

http://www.upis.mpn.gov.rs
Ученици унoсe своју идентификациону шифру, проверавају личне податке, успех из основне школе, листу жеља као и распоред ученика по средњим школама који ће бити објављени до 7. јула.

//

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s