Осмаци на проби мале матуре

Матура

Први пробни тест мале матуре за осмаке

Пробне тестове из српског језика и математике полагали су ученици наше школе  у уторак, 04. 12. 2012. године, и  у среду 05. 12. 2012. године. Иницијало тестирање из српског језика и математике је један од начина припреме за малу матуру која их чека на крају основног школовања. За то тестирање употребљени су неискоришћени тестови с овогодишње мале матуре, а задаци из области које још нису обрађене нису бодовани.

Иницијално тестирање неће бити оцењивано него ће резултати с њега бити коришћени за интерне школске анализе, служиће и ученицима да виде како су савладали градиво, колико је њихово знање, да би, у складу с тим, на време почели припреме за завршни испит. С друге стране, резултати тог тестирања биће и путоказ наставницима на шта треба да фокусирају припремну наставу.

У мају следеће године осмаци ће радити и пробно тестирање, као још једну припрему за завршни испит.

Тестирање је послужило и да се  ученици до детаља упознају са свим правилима која ће можда и бити пресудна током бодовања на малој матури.

Дозвољени прибор за ученике:

  • ЗА СРПСКИ ЈЕЗИК – графитна и  плава хемијска оловка, гумица;
  •  ЗА МАТЕМАТИКУ – графитна оловка, плава хемијска оловка, гумица, троугао, лењир и шестар;
  •  у просторији у којој полаже испит ученик седи на месту са редним бројем које одговара редном броју са Јединственог списка ученика;
  •   од личних ствари на испит се може унети само вода/освежавајући напитак, а све остале ствари обавезно се одлажу на посебно место током трајања испита.

У априлу је планирано да пробни тест за малу матуру раде и садашњи ученици седмог разреда. С обзиром на чињеницу да ће овогодишњи седмаци на крају школске 2013/14. године, када буду мали матуранти, први, осим теста из матерњег језика и математике, имати и трећи, комбиновани тест, с питањима из историје, географије, биологије, физике и хемије, и на пробном тестирању, у априлу, они ће имати и тест с питањима из тих предмета. Ни на том тесту неће бити оцењивања, него ће и његови разултати служити седмацима и њиховим наставницима да се боље припреме за малу матуру на крају осмогодишњег школовања.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s